Tuesday, August 8, 2017

FACIAL SOAP MARY JARDIN

Facial Soap Mary Jardin


Kebiasaannya proses penghasilan sabun melalui hot process atau cold process. Tapi Facial Soap MJ melalui cold process. Maksudnya semasa penghasilan sabun, tiada penambahan haba yang digunakan. Biasanya sabun yang menggunakan cold process mengambil masa yang agak lama untuk dikeringkan secara semulajadi. Almost for 4 to 6 weeks.

(Cold process of Facial Soap Mary Jardin)

Apa kelebihan Facial Soap MJ yang dihasilkan melalui cold process?

Haa bila melalui cold process ni, gliserin yang terhasil akan digunakan dan tidak dibuang. Biasanya sabun di pasaran, gliserin ni akan dibuang tetapi ditambah dengan bahan pelembab sintetik (tiruan) untuk kekalkan kelembapan sabun.

Apa fuction gliserin ni?

Gliserin n berguna untuk lembabkan kulit muka kita. Sebab gliserin n akan keep oil balance dalam kulit.So sangat sesuai untuk sesiapa yang ada masalah kulit kering. Gliserin ni terhasil dari campuran fats dan lye (alkali). Gitteww! 


Macam biskut kuih bangkit pun ade. Rasa nak ngapp jee. Hihi :)

Apa yang bagus lagi, bila cold process, khasiat bahan-bahan yang terkandung dalam Facial Soap MJ ialah 100% !


BAHAN BAHAN DALAM FACIAL SOAP MARY JARDIN


(Antara bahan-bahan yang terdapat dalam Facial Soap Mary Jardin)

Yang penting, dalam facial soap MJ tiada sebarang bahan kimia atau bahan pengawet digunakan tau! Kat bawah ni ieyqa tempek serba sedikit info tentang kebaikan kebaikan bahan bahan yang digunakan dalam Facial Soap MJ.

Bersifat antibakteria yang mampu merawat jerawat dan eczema.

Mengurangkan kedutan & memperbaharui sel kulit wajah.

Melembapkan kulit wajah dan mengawal keseimbangan minyak pada lapisan kulit.

Mencuci pori & buang toksin berbahaya dari wajah.

Menanggalkan sel kulit mati, melembut dan melembabkan kulit.

Bersifat anti radang dan merawat jerawat.

Mengekalkan kelembapan semulajadi kulit dan mampu menggantikan sel kulit baru.


Bagi ieyqa, paling best pasal Facial Soap MJ ni sebab bila guna terus rasa lembut sangat sangat muka. Bau pulak wangii macam nak menari kat taman lavender!

For more details, boleh whatsapp ieyqa,

Your Trusted Mary Jardin Agent
ID 003539

+601126930481




No comments:

Post a Comment

7 KANDUNGAN BAHAN DALAM DETOX CLAY MASK MARY JARDIN

Assalamualaikum. Hai uolls! Sekarang memang dah semakin famous kan pasal Clay Mask sebagai regim penjagaan kulit muka yang sihat secara mi...