Thursday, October 5, 2017

7 KANDUNGAN BAHAN DALAM DETOX CLAY MASK MARY JARDIN

Assalamualaikum.

Hai uolls! Sekarang memang dah semakin famous kan pasal Clay Mask sebagai regim penjagaan kulit muka yang sihat secara mingguan.

Yayyy dengan Mary Jardin, ualls boleh guna Detox Clay Mask untuk berspa hanya di rumah sahaja dengan kos yang paling rendah!

Kenapa Detox Clay Mask Mary Jardin sangat istimewa? Jom kita lihat satu demi satu kandungan bahan semulajadi yang ada dalam Detox Clay Mask Mary Jardin ye.

Secara overall Detox Clay Mask Mary Jardin ada 7 bahan semulajadi tanpa sebarang bahan pengawet.

1. Activated Charcoal

  • Mencuci dan membuang kotoran sehingga ke dalam liang pori.
  • Membuang blackhead dan whitehead
2. Papaya Exract
  • Membuang dan menyingkirkan kulit kusam atau pun sel sel kulit mati. (Bila sel kulit mati terbuang atau disingkirkan, kulit wajah akan lebih berseri dan tona kulit akan menjadi lebih sekata)
  • Terdapat chemical exfoliation iaitu enzim semulajadi dalam extract betik yang boleh memperbaharui sel kulit mati dengan cara pengelupasan semulajadi yang sangat halus (kulit tak menggelupas pun tauuu) 
3. Oat
  • Bertindak sebagai lulur atau scrub
  • Melembutkan kulit
  • Sesuai untuk kulit sensitif
4. Zinc Oxide
  • Merawat jerawat dan inflammation
5. French Green Clay & Bentonite Clay
  • Menyerap dan menyingkirkan toksin
  • Membuang sel kulit mati
  • Mencuci liang pori
6. Lavender Buds
  • Anti bakteria
  • Merawat jerawat
Ualls ingin menggunakan Clay Mask untuk rawatan kulit muka yang mewah, namun tidak perlu berhabis ke spa yang mahal  kerana ualls sekarang boleh menikmatinya hanya di rumah!

Lagi pula, Clay Mask ini dalam bentuk serbuk dan boleh dibancuh dengan bancuhan yang ualls suka seperti air teh hijau, yogurt dan lain lain.

Untuk sebarang pertanyaan boleh terus whatsapp ieyqa (+601126930481) atau klik SINI

Lots of love,
Ieyqa Adam
Your Trusted Mary Jardin Agent

10 KANDUNGAN BAHAN DALAM FACIAL SOAP MARY JARDIN

Assamulaikum.

Sabun muka Mary Jardin sangat terkenal untuk mendapatkan kulit yang sihat secara semulajadi kerana kandungan dalam sabun muka Mary Jardin adalah resepi tradisi dari Founder Mary Jardin iaitu Dr Maryam.

Sabun muka Mary Jardin sangat power untuk membersihkan kulit muka ualls sehingga ke liang pori untuk menghilang segala kotoran dan lebihan minyak yang boleh menyebabkan liang pori tersumbat dan mengakibatkan jerawat.

Selain itu, sabun muka Mary Jardin dapat menjadikan kulit lebih lembut, dan berseri. yayy dan boleh berkata goodbye kepada kulit kusam!

Sabun muka ini dibuat secara homemade menggunakan cara cold pressed kerana ia merupakan proses pembuatan sabun yang paling baik.

Okay jom kita selusuri satu demi satu bahan yang ada dalam sabun muka Mary Jardin.


Antara 10 bahan yang terkandung dalam sabun muka Mary Jardin:

1. Bentonite Clay

  • Kaya dengan mineral, bersifar anti bakteria dan bagus untuk mencuci pori.
  • Membantu menyingkirkan toksin berbahaya daripada kulit wajah.
2. Oat
  • Bertindak sebagai scrub atau lulur yang boleh menanggalkan sel kulit mati.
  • Melembutkan kulit
  • Melembabkan kulit
3. Zinc Oxide
  • Merawat jerawat
  • Merawat kemerahan atau inflammation
4. Goat Milk
  • Melembabkan kulit
  • Menggantikan sel kulit baru
5. Lavender Oil
  • Wangian aromaterapi semulajadi tanpa tambahan pewangi sintetik
  • Bersifat antibakteria
  • Merawat jerawat
  • Merawat eczema
6. Honey
  • Menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru
  • Memudarkan parut
  • Menganjalkan kulit dan melambatkan kedutan
  • Mencegah jerawat, eczema
7. 4 Jenis Minyak (Palm Oil, Coconut Oil, Castor Oil, Olive Oil)
  • Mudah meresap ke dalam kulit wajah untuk keseimbangan natural oil pada lapisan kulit 
  • Melembabkan kulit wajah

Haa sekali tengok keistimewaan sabun muka Mary Jardin ni memang jatuh hati. Apa lagi yang istimewa?
  • Sangat lembut dari sabun biasa sebab sabun MJ diperbuat daripada susu kambing sepenuhnya tanpa air.
  • pH sabun yang beralkali tidak sesuai untuk pembiakan bakteria
  • Life Shelf: 6 bulan dari manufacturing date (sebab tiada sebarang bahan pengawet)
Jatuh cinta dan nak cuba sabun muka Mary Jardin yang akan menjadikan kulit wajah anda jelita dengan bahan bahan semulajadi boleh je terus whatsapp ieyqa 

+601126930481 (Ieyqa)

Atau klik sini.

Lots of love,
Ieyqa Adam

Wednesday, October 4, 2017

10 KANDUNGAN BAHAN DALAM FACE OIL MARY JARDIN


Bismillahirahmanirahim.

Assalamualaikum guys!
Okayy ieyqa nak cerita pasal kandungan bahan-bahan dalam Face Oil Mary Jardin.

Basically, Face Oil Mary Jardin terkandung 10 bahan premium! Jangan risau, dalam Face Oil Mary Jardin takde langsung campuran bahan kimia.
















  • Mudah diserap ke dalam kulit.
  • 100% natural & organik.
  • 100% botanicak oil based
  • Tidak mengandungi bahan pengawet
Keistimewaan:
  • Anti ageing
  • Merawat kulit kering
  • Mengurangkan parut
  • Merawat kulit kusam
  • Merawat jerawat dan jeragat
  • Merawat sunburn
  • Merawat eczema
Ualls berminat dengan Face Oil Mary Jardin?
Boleh whatsapp terus ke

+601126930481 (Ieyqa)

Hanya RM60 sebotol (exclude postage)

Boleh klik ni untuk whatsapp ieyqa untuk order 


Lots of love,
Ieyqa Adam

Tuesday, August 8, 2017

FACIAL SOAP MARY JARDIN

Facial Soap Mary Jardin


Kebiasaannya proses penghasilan sabun melalui hot process atau cold process. Tapi Facial Soap MJ melalui cold process. Maksudnya semasa penghasilan sabun, tiada penambahan haba yang digunakan. Biasanya sabun yang menggunakan cold process mengambil masa yang agak lama untuk dikeringkan secara semulajadi. Almost for 4 to 6 weeks.

(Cold process of Facial Soap Mary Jardin)

Apa kelebihan Facial Soap MJ yang dihasilkan melalui cold process?

Haa bila melalui cold process ni, gliserin yang terhasil akan digunakan dan tidak dibuang. Biasanya sabun di pasaran, gliserin ni akan dibuang tetapi ditambah dengan bahan pelembab sintetik (tiruan) untuk kekalkan kelembapan sabun.

Apa fuction gliserin ni?

Gliserin n berguna untuk lembabkan kulit muka kita. Sebab gliserin n akan keep oil balance dalam kulit.So sangat sesuai untuk sesiapa yang ada masalah kulit kering. Gliserin ni terhasil dari campuran fats dan lye (alkali). Gitteww! 


Macam biskut kuih bangkit pun ade. Rasa nak ngapp jee. Hihi :)

Apa yang bagus lagi, bila cold process, khasiat bahan-bahan yang terkandung dalam Facial Soap MJ ialah 100% !


BAHAN BAHAN DALAM FACIAL SOAP MARY JARDIN


(Antara bahan-bahan yang terdapat dalam Facial Soap Mary Jardin)

Yang penting, dalam facial soap MJ tiada sebarang bahan kimia atau bahan pengawet digunakan tau! Kat bawah ni ieyqa tempek serba sedikit info tentang kebaikan kebaikan bahan bahan yang digunakan dalam Facial Soap MJ.

Bersifat antibakteria yang mampu merawat jerawat dan eczema.

Mengurangkan kedutan & memperbaharui sel kulit wajah.

Melembapkan kulit wajah dan mengawal keseimbangan minyak pada lapisan kulit.

Mencuci pori & buang toksin berbahaya dari wajah.

Menanggalkan sel kulit mati, melembut dan melembabkan kulit.

Bersifat anti radang dan merawat jerawat.

Mengekalkan kelembapan semulajadi kulit dan mampu menggantikan sel kulit baru.


Bagi ieyqa, paling best pasal Facial Soap MJ ni sebab bila guna terus rasa lembut sangat sangat muka. Bau pulak wangii macam nak menari kat taman lavender!

For more details, boleh whatsapp ieyqa,

Your Trusted Mary Jardin Agent
ID 003539

+601126930481




RANGKAIAN PRODUK MARY JARDIN

Koleksi Taman Lavender 

Taman Lavender adalah rangkaian produk Mary Jardin. Antara rangkaian produk Mary Jardin ialah Handcrafted Luxury Facial Soap, Handcrafted Luxury Face Oil, Handcrafted Luxury Detox Clay Mask dan Collagen Serum.


  • Facial Soap Mary Jardin


KEISTIMEWAAN:

Mencuci sehingga ke liang roma untuk mengeluarkan kekotoran dan minyak yang berlebihan, menjadikan kulit uolls bertambah lembut, licin dan berseri-seri.

Sabun wajah ini juga mengandungi bahan untuk membantu pengelupasan kulit secara semulajadi untuk menghapuskan sel kulit kusam yang tidak bermaya dan memberikan kulit uolls lebih segar dan cantik.


BAHAN-BAHAN:

Sabun wajah ini dirumuskan daripada minyak zaitun, minyak kelapa, minyak kastor, susu kambing, madu, oat, tanah liat bentonite, zink oksida dan minyak pati lavender.

  • Face Oil Mary Jardin

KEISTIMEWAAN:

Face oil dirumuskan dari 100% bahan botani semulajadi, 100% natural dan organik. Face Oil MJ mudah diserap ke dalam kulit dan tidak mengandungi sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan!

BAHAN-BAHAN:

Kandungan premium seperti Argan Oil, Jojoba Oil, Castor Oil, Lavender Oil, Vitamin E, Avacado Oil, Buckthorn Oil, Tea Tree Oil dan Roseship Oil.



  • Detox Clay Mask Mary Jardin

KEISTIMEWAAN:

Detox Clay Mask ialah dry mask yang boleh dibancuh menggunakan madu, air, susu, apple cider vinegar, yogurt dan lain-lain. Detox Clay Mask MJ juga organik dan natural tanpa sebarang bahan kimia mahu pun bahan pengawet.

Jangan risau, ibu mengandung pun boleh guna tau! Lelaki atau perempuan semua boleh, senang cerita satu family boleh pakai Detox Clay Mask MJ ni. Wahhhh :)

Paling best, dalam Detox Clay Mask MJ ada lavender buds yang mempunyai pelbagai khasiat untuk kulit!

BAHAN-BAHAN:

Bentonite Clay, French Green Clay, Papaya Exract, Organic Oat, Zinc Oxide, Activated Charchoal, Lavender Buds.

  • Collagen Serum Mary Jardin


KEISTIMEWAAN:

Collagen Serum MJ ni juga terkenal sebagai RATU MJ, sebab bila pakai Collagen Serum, effect dia lebih cepat berbanding produk lain. 


Antara keistimewaan Collagen Serum MJ dapat merawat jerawat, merawat parut, menganjalkan kulit, mengawal melanin, SPF 30, mencerahkan kulit, merawat kulit da mengecilkan pori.

BAHAN-BAHAN:

Vitamin C, Arbutin, Salmon Collagen, Lemon Fruit Extract, Burdock Root Extract, Sodium Hyaluronite, Green Tea Leaf Extract, Cinnamon, Cassia Bark Extract, Licorice Root Powder, Lavender Extract.



Jum berhijrah kepada natural skicare bersama Ieyqa! For any question or details, just whatsapp ieyqa okay. :)

Your Trusted Mary Jardin Agent,
ID 003539

Ieyqa Adam,
+601126930481

www.wasap.my/0601126930481



Wednesday, June 7, 2017

PENGENALAN

SALAM PERKENALAN!

Assalamualaikum and hi uolls.



Nama tuan tanah blog ni, Ieyqa Adam. Uolls boleh panggil me, Ieyqa, Agent Mary Jardin. Sebelum ni Ieyqa memang dah menulis kat http://ieyqaadam.blogspot.com tapi dah lama dah tak menulis, moga masih ada kesempatan dan kerajinan nak update situ.

Blog ni khas untuk Ieyqa perkenalkan skincare Mary Jardin untuk uolls.

Mesti uolls tertanya-tanya apa itu skincare Mary Jardin kan?

Mary Jardin adalah sebuah jenama yang diasaskan oleh seorang doktor perubatan, Dr Maryam Al Batul Azizuddin. 


Dr Maryam (depan) dan Master Stokis


Beliau telah menghasilkan produk penjagaan wajah mampu milik yang menggabungkan sains dan alam semulajadi untuk memberikan uolls penjagaan wajah yang berkesan, selamat dan mewah!



Full Set Mary Jardin

Bagi memastikan produk yang dihasilkan suci, bersih dan selamat digunakan, produk ini dihasilkan secara homemade. Mary Jardin adalah produk yang setanding dengan produk natural luar negara seperti Sephora dan lain-lain.


Sijil Pendaftaran Perniagaan Mary Jardin


Alamat HQ Mary Jardin:

No 11 Tingkat Atas, Kompleks Perniagaan Alor Janggus, Batu 5 1/2 Pekan Alor Janggus 06250, Alor Setar, Kedah

Web Rasmi:

PENAFIAN: 
Ini adalah laman web peribadi untuk tujuan perkongsian dan promosi Mary Jardin bagi pemilik laman web ini dan bukannya web rasmi bagi syarikat yang menjalankan perniagaan ini. 

Terima kasih!




7 KANDUNGAN BAHAN DALAM DETOX CLAY MASK MARY JARDIN

Assalamualaikum. Hai uolls! Sekarang memang dah semakin famous kan pasal Clay Mask sebagai regim penjagaan kulit muka yang sihat secara mi...